Skip to content
Зимата отново ,ни изненада .За кой ли път ?

Зимата отново ,ни изненада .За кой ли път ?

Снежна покривка от над 10 сантиметра и километрична колона от автомобили на прохода “Петрохан“. Прогнозите на синоптиците за дъжд, силен вятър е сняг са в сила и за неделния ден.

Advertisements

За минути се образува километрична колона от автомобили на прохода “Петрохан” заради заледен участък на пътя.Изчистено е допреди “Петрохан”, преди да се качиш на високото. А насам пътят не е изчистен“, сподели Росен Станев.

“Леко заледен е. Виждате какво е – отгоре има сняг и първата кола, която спре, води до задръстване”, коментира Симеон Максимов.

От снощи не е почиствано нито е опесъчено, нито е почистено. Но е нормално като за България”, каза Витан Александров.

Движението на прохода бе блокирано за около час.

На връщане ще е през Сърбия – Калотина – Парачин, където пътят е по-хубав. Ако температурите паднат още и снегът натрупа, и ние няма да можем да тръгнем”, категоричен бе Цветелин Тодоров.

Въпреки множеството предупреждения за очакваното лошо време, не липсваха и шофьори с неподготвени за зимни условия автомобили- На пътя имаше и закъсали чужденци. 

“Просто сме в България и нещата не са добре”, сподели един от чужденците.

Малко след като снегопочистващите машини опесъчиха проблемния участък, движението бе възстановено. Припомняме ви, че за днес беше обявен червен код за опасно време за 6 области.

Прогнозите на метеоролозите са, че снежната покривка в Северозападна България ще достигне над 30 см.

Сняг вали и на прохода Шипка.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС