Skip to content
Отново жълт код за опасно време по Черноморието

Отново жълт код за опасно време по Черноморието

Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт предупредителен код за значителни валежи в 12 области от източната половина на страната за 13 ноември, неделя.
Предупреждението е в сила за Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали. Очаква се те да започнат в неделя следобед.
В Североизточна България валежите се очакват в нощта на 3 срещу 4 декември. Там дъждът ще премине в сняг и количествата може да достигнат 20-35 литра на квадратен метър. Ще има условия за виелици и навявания.
В останалите области с жълт код валежите в нощта на неделя срещу понеделник ще са предимно от дъжд. Количествата и там ще са предимно между 20 и 35 литра на квадратен метър.
През следващото денонощие облачността ще е значителна. От северозапад ще започнат валежи от дъжд, които през деня ще обхванат и крайните югоизточни райони, там ще са придружени и с гръмотевици. Температурите ще са с малък дневен ход – от 3°-4° в северозападните до около 20° в югоизточните райони.

Advertisements