Skip to content
Украинка паркира  колата си на Северния плаж в Бургас

Украинка паркира колата си на Северния плаж в Бургас

31-годишна е украинката е минала с лекия си автомобил “ягуар” по ивицата на Северния бургаски плаж и е закъсала на пясъка, съобщиха от бургаската полиция. Жената е с временна закрила и живее в Слънчев бряг.

Advertisements

Наложена ѝ е санкция по чл.30 Ал. 3 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие. Той гласи: “Който в нарушение на закона премине или спре превозно средство за престой или за паркиране върху територията на морския плаж или върху подвижни (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни, попадащи в границите на зона “А”, зона “Б” или в урбанизираните територии на населените места след границите на зона “А”, ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание, се наказва с глоба от 1000 до 3000 лв. или с имуществена санкция от 3000 до 5000 лв.”.

От полицията припомнят, че последният случай бе от 30 август тази година, когато руски гражданин, постоянно пребиваващ в България, си позволи да паркира върху пясъчната ивица и дюните на т.нар. “Шофьорски плаж” край Созопол.

На 15 юли отново на Шофьорския плаж неправомерно спря 34-годишен мъж от Добрич. Като оправдание същият изтъкна пред полицейските служители, че не намерил място къде да преспи със семейството си и това наложило извършване на нарушението.

Симеон Цветков, концесионер на Северния плаж обясни пред БНР Бургас :

“Автомобилът е влязъл на територията

на плажа през нощта, заобиколил е препятствията, които са сложени. След това е закъсал. Подаден е сигнал на телефон 112. В присъствието на полицаи е бил изтеглен “

Това не е първият подобен случай, преди няколко години имаше още два, уточни Цветков.