Skip to content
Обърнат ТИР затвори магистралата посока Бургас

Обърнат ТИР затвори магистралата посока Бургас

Обърнат тир е запушил магистрала „Тракия“ между София и Ихтиман в посока Бургас.

Advertisements

Движението се пренасочва по обходен маршрут: София – АМ “Тракия” до 34 км – път I-8 – качване на п.в “Мухово” при км 46 – Пловдив. Движението се регулира от Пътна полиция, съобщават от АПИ.

Ограничения има за някои от планинските проходи:

    – „Троянски“ – затворен за всички МПС.

    – „Предел“ – затворен за МПС над 12 т.

    – „Превала“ –  затворен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

    – „Рожен“ – затворен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

    – „Печинско“ – затворен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Заради снеговалежите от МВР обявиха, че е създадена необходимата организация във връзка с очакваното усложняване на зимната обстановка и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата.

Предприети са мерки за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни превозни средства. В координация с областните управители и служителите на ГДПБЗН, ще се организира и  намесата на тежка техника за извличане на бедстващи автомобили.

През следващите 24 часа в резултат на валежите ще има значително повишаване на речните нива в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.

Предвид динамична метеорологична прогноза, ГДПБЗН вече е изпратила информация до областните управители с оглед предприемане на допълнителни мерки. Допълнителни инструкции са дадени и на регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ за повишаване на готовността в случаи на възникване на извънредни ситуации.

Източник: bTV