Skip to content
Тежка верижна катастрофа в Турция, 10 души загинаха /ВИДЕО/

Тежка верижна катастрофа в Турция, 10 души загинаха /ВИДЕО/

Десет души загинаха, а 57 са ранени при верижна катастрофа в северозападния турски окръг Сакария, съобщи Анадолската агенция.В катастрофата на магистрала “Северна Мармара” в посока Истанбул, са участвали седем превозни средства, включително три автобуса и камион. Причините за пътнотранспортния инцидент не са известни засега.

Advertisements

На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Валията на Сакария Яшар Карадениз каза, че по предварителна информация 10 души са загинали, а 57 са ранени при катастрофата, като седем от тях сериозно. Част от тях са настанени в болница.

Работата по отстраняване от пътя на автомобилите, участвали в катастрофата, продължава. Движението по магистралата в посока Истанбул е спряно. Прокуратурата на окръг Сакария е започнала разследване на катастрофата.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че за разследването са назначени трима прокурори, които работят под ръководството на заместник-главния прокурор.