Skip to content
Варварство на карнавала “Старчевата” в Разлог! Курек влачи лисица /ВИДЕО/

Варварство на карнавала “Старчевата” в Разлог! Курек влачи лисица /ВИДЕО/

Варварство на карнавала “Старчевата” в Разлог!

Advertisements

Опорочиха празника:
Сурвакар от Разлог премина всички общочовешки норми. Върза Лисица и влачи животното като трофей през площада. Вероятно е действал под солидно количество изпит алкохол, но сцената си е чисто варварство. Коментираха присъстващи.Най-странното, е че имаше и такива, които ръкопляскаха…

Кукер,  участник в  уникалния за България фестивал Старчевата в Разлог  възбуди социалната мрежа и предизвика взрив от коментари, заради това, че е дефилирал с вързана на въже мъртва лисица. Защитници на животните буквално го помляха с коментарите си, затова че опорочава прекрасния празник с мъртвото животно. Оказа се, че лисицата е препарирана от години и не за първи път се използва като атрибут, част от карнавалния костюм на собственика и. 

Снимката, която обиколи социалната мрежа и предизвика такъв интерес беше изтрита от автора и , след като се разрази скандал и се видя, че се вдигна много шум от нищо. От общинска администрация в Разлог ни увериха, че са запознати със случая и потвърдиха за Struma.com , че става въпрос за препарирано животно, а не скоро убито. Гледката наистина не е приятна, но в еуфорията си около дългочакания и подготвян празник, участникът явно не е предвидил какво би предизвикал с това си действие.