Skip to content
Отбраната на Русия: Бомбардировачи на САЩ приближиха руската граница при Баренцово море

Отбраната на Русия: Бомбардировачи на САЩ приближиха руската граница при Баренцово море

“Два бомбардировача B-1B на ВВС на САЩ се приближиха до руската граница в Баренцово море и изтребител МиГ-31 се вдигна във въздуха, за да предотврати нарушаването ѝ”. Това са съобщили от руското министерство на отбраната, предава РИА Новости.

Advertisements

“Приближаващата групова цел е била засечена от руските системи за контрол на въздушното пространство. Тогава екипажът на дежурния МиГ-31 от войските за ПВО го идентифицира като двойка стратегически бомбардировачи В-1В. С приближаването на руския изтребител американските стратегически бомбардировачи коригираха курса на полета си, като се отдалечиха и след това се обърнаха от държавната граница на Руската федерация. Руският самолет се завърна благополучно на родното си летище, нарушение на държавната граница на Руската федерация няма”, са уточнили от руското МО, цитирано от “Фокус”.

Отбелязва се, че “полетът на МиГ-31 е извършен в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство над неутрални води и при спазване на мерките за безопасност”.

Снимка: БГНЕС