Skip to content
Слънчев бряг влезе в Топ 100 на най- привлекателните плажове в света /снимки/

Слънчев бряг влезе в Топ 100 на най- привлекателните плажове в света /снимки/

Слънчев бряг влезе в Топ 100 на най-привлекателните плажове в света и в надпреварата за Награда Golden Beach 2024, посочва сайтът beachatlas.com.

Advertisements

Класацията е направена на база на гласуване от експерти по пътувания, влиятелни личности в туризма и инфлуенсъри.

Търсенето на най-добрите плажове в света е насочено към тяхната визуална привлекателност — прахообразни пясъци и чисти сини води.

Това е първата селекция, която някога разширява и обхваща различни критерии като стойност за местната общност, DEI, предложения за начин на живот и културно значение. Тази по-широка перспектива ни позволи да хвърлим светлина върху онези плажни скъпоценни камъни, които обикновено не попадат в традиционните, едноизмерни списъци с „най-добрите плажове“. Въз основа на този критерий разработихме процес на подбор, при който поканихме избрани експерти в областта на пътуванията и влиятелни лица от цял ​​свят да гласуват и да помогнат за изготвянето на списъка“, посочна изданието.

Слънчев бряг заема 84-то място в ТОП 100.

Слънчев бряг в България бързо печели слава като следващата голяма плажна парти дестинация. Сгушено по крайбрежието на Черно море, това оживено място гъмжи от оживени барове, клубове и плажни партита, които продължават до зори. Със своите достъпни цени и безкрайни възможности за забавление, Слънчев бряг предлага перфектна комбинация от слънчеви дни и наелектризиращи нощи”, се посочва вкласацията.

Първите пет плажа в класацията са Бора Бора, плаж Боулдърс, плаж Уайкики, Копакабана и Мая Бей.

Критериите, по които са класирани най-привлекателните плажове са:   

КЛАСИЧЕСКА КРАСОТА

Плажове, които въплъщават традиционния перфектен образ на пощенска картичка с фин златист пясък, чисти сини води и живописни пейзажи.

ПАРТИ И НАЧИН НА ЖИВОТ

Помислете за Ибиса с нейния световноизвестен нощен живот и енергични партита на плажа или Дубай, олицетворяващ лукса на плажа със своите изключителни курорти и луксозна атмосфера.

DEI

Приобщаващи плажове, които гарантират, че всеки посетител се чувства представен и комфортно, независимо от техния произход, идентичност или способности.

ОБЩНОСТ

Плажове като Копакабана в Бразилия са неразделна част от идентичността и социалния живот на техните градове. Те не са просто туристически атракции, а места, където местната култура и живот на общността процъфтяват.

ЕСТЕСТВЕНО РАЗНООБРАЗИЕ

Този критерий отбелязва разнообразието от естествени плажове, от езера и речни брегове до уникални образувания. Той също така подчертава богатата флора и фауна, подчертавайки екологичното богатство на тези среди.

КУЛТУРНО ЗНАЧЕНИЕ

Плажове с историческо значение или силно присъствие в поп културата, включително тези, увековечени в киното. Той подчертава брегове, които са спечелили културна репутация, която се простира отвъд естествената им красота.

Вижте пълната класация тук:

https://www.beachatlas.com/golden-beach-award-2024