Skip to content
Баща и син откраднаха 240 000 лв. от дома на мъж от с. Бата

Баща и син откраднаха 240 000 лв. от дома на мъж от с. Бата

На 25.03.т.г. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за това, че от частен дом в с. Бата, обитаван от 41-годишен мъж, е извършена кражба на сумата от 240 000 лв. В резултат на полицейските действия на служители от сектор “Имуществени престъпления” към отдел “Криминална полиция” при ОДМВР Бургас, при които са проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия (огледи, разпити, изземване на видеозаписи и др.), в бургаски хотел са установени и задържани извършителите на престъплението – това са двама криминално проявени несебърлии – единият на 48 години и 26-годишния му син.

Advertisements

В тях е открита сумата от 28 850 лв., за която мъжете заявили, че е от осъществената кражба в с. Бата. Извършено е претърсване в дома на съпругата на 48-годишния несебърлия, разположен в с. Гълъбец, като са намерени и иззети още 11 300 лева, 124 долара, 200 румънски леи и златни накити около 40 гр. (констатирано е, че паричната сума е от кражбата в с. Бата, а златните накити – от друга кражба, осъществена на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър).

Двамата несебърлии направили пълни самопризнания за извършените от тях престъпления, като с прокурорски постановления са привлечени в качеството на обвиняеми и им е взета мярка за неотклонение “задържане под стража”. От допълнителните полицейски действия е констатирано, че 48 годишният несебърлия в съучастие с 34-годишен криминално проявен мъж от руенското село Просеник и 26-годишен криминално проявен мъж от Просеник, са извършители на кражба на сумата от 20 000 лева и 30 000 евро, собственост на 66-годишен мъж от с. Ръжица (деянието е осъществено на 19.02.т.г. от дома на мъжа, където в печка за твърдо гориво, е съхранявана крупната парична сума). Тримата задържани направили пълни самопризнания. Спрямо 34-годишния мъж също е взета мярка “задържане под стража”.  Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните мъже продължава.