Skip to content
Валежите се завръщат в сряда в цялата страна

Валежите се завръщат в сряда в цялата страна

Минималните температури ще бъдат от 8 до 12 градуса, по Черноморското крайбрежие до 10. Преди обед ще бъде слънчево. Следобед от запад ще се заоблачи, като в западните и северните райони ще превали и прегърми. В Западна България има условия за силни гръмотевични бури и градушки в района на Кюстендил и Благоевград.

Advertisements

Вятърът ще бъде слаб със скорост до 25 км/ч от югозапад. Максимални температури в населените места ще са от 21 до 27 градуса, по Черноморието – до 19 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

Над планините преди обед ще бъде слънчево, следобед ще има разкъсани облаци. Вятърът по високите части над 2500 метра ще бъде умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 метра височина – около 0 градуса , а на 1500 метра – около 5-6 градуса.

В сряда и в четвъртък валежите с летен характер ще бъдат често явление, като интензивни валежи се очакват над Западна и в Северна България. В четвъртък ще захладнее. В петък ще вали и гърми в западната половина от страната, а на изток ще има слънце. В събота също ще бъде слънчево, а в неделя следобед в западните райони ще превали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase