Skip to content
Смениха шефа на Пристанище Бургас

Смениха шефа на Пристанище Бургас

Пристанище Бургас“ ЕАД има нов директор, съобщава Maritime.bg. Това е Янко Мелконян.

Advertisements



Новият съвет на директорите в състав Ивайло Тодоров, Мария Белкова и Янко Мелконян избира на свое заседание последния за нов изпълнителен директор.
Мелконян е избран за представител на държавата в борда на „Пристанище Бургас“ ЕАД след проведена конкурсна процедура.

От справка в ТР става ясно, че Мелконян е имал учатия в различни дружества. От профила му в социалните мрежи става ясно, че е завършил икономически специалности в УНСС, Бургаския свободен университет и е преминал различни онлайн курсове в бизнес училището на Харвард.


Диян Димов бе изпълнителен директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД от юни 2010 г. до юли 2013 г. и от октомври 2014 г. до момента. Цялата му професионална биография е свързана с пристанище Бургас. Преди това е бил заместник-управител на Терминал за насипни товари, началник отдел „Експлоатация“, началник отдел „Анализ, статистика и труд“. Диян Димов е бил президент на BASPA (Асоциация на пристанищата на Черно и Азовско море), която е секторен партньор на Черноморската икономическа общност (ВЅЕС). Димов е възпитаник на Одеския институт за морски инженери, специалност икономика и организация на водния транспорт.