Skip to content
На морето: Бирата по 3 лв., а нощувката по 21 лева

На морето: Бирата по 3 лв., а нощувката по 21 лева

На прага на лятото все повече хора отправят поглед към морето и планират своите почивки. В последните години къмпингуването изживява своя ренесанс.

Advertisements

Много туристи предпочитат отмора далеч от презастроените големи комплекси и близо до природата. Големи възможности в това отношение дава Северното Черноморие.

Какви са цените от двете страни на границата с Румъния при „Дуранкулак“?На базата на ранните резервации, а и на осъществените нощувки около великденските празници, хората от туристическия бранш очакват много добър сезон. Какви са възможностите за почивка в малките ваканционни селца в района?

Клаудио Суичила е управител на няколко плажа в румънското курортно село Вама Веке.„Повечето от туристите тук са от Букурещ. Имаме също групи от Дубай и различни части на Европа. Българите не са толкова много. Цената зависи от мястото. Имаме хотели с пет звезди, имаме и с една“, обяснява той пред NOVA.В действителност в къмпингите на Вама Веке може да разпънете палатка за двама за 21 лева на вечер, но и за 53 лева.В зависимост от категорията на мястото за настаняване и вида – къща за гости, вила или хотел, цената на нощувката в двойна стая започва от 79 лева. Една пица е около 15 лева, а бутилка бира – между 3 и 8 лева.

„Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията“, увери Клаудио Суичила.