Skip to content
Румен Радев и Николай Димитров откриха лято 2024 в Несебър

Румен Радев и Николай Димитров откриха лято 2024 в Несебър

Тази вечер президентът на България Румен Радев, кметът на община Несебър Николай Димитров и Евтим Милошев- министър на туризма, официално обявиха началото на летния туристически сезон 2024.

Advertisements

На събитието бяха поканени посланици на държави,  чиито граждани  от десетилетия формират туристическия контингент по Българското Черноморие, висши представители на държавната администрация,  кметове на съседни общини,  общински съветници от Несебър, кметове на населени места, представители на туристическия бранш, представители на медиите, много граждани.

Церемонията по обявяване на летния сезон за открит, се състоя пред  крепостните стени на Несебър, където приветствени слова произнесоха президентът Радев, кметът Димитров и министър Милошев.Туризмът е отрасълът, чийто принос  във формиране на брутния вътрешен продукт на България е твърде значим.  Днешното събитие е признание за водещата роля на  община Несебър в налагането на все по-високи стандарти в българското туристическото предлагане и услугите, свързани с него. Нашата работа е изцяло посветена на популяризацията на туристическата дестинация Несебър – Слънчев бряг  и утвърждаването й на вътрешния и  международния и  пазар. Посрещаме новия сезон  напълно подготвени и очакваме прогнозите за силно и успешно лято да се реализират.“ –заяви домакинът на събитието Николай Димитров.

Президентът Радев се обърна с думи на благодарност към представителите на местната власт, към туристическия бранш, като посочи, че въпреки последните трудни за целия свят години, „България  отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация“, след което пожела един успешен туристически сезон със слънчево и прекрасно лято. „…едва ли има по подходящо място за това събитие от несебърския бряг. Както виждате гледката е прекрасна…Несебър представлява всички онези известни на света дадености на България, тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги. Великолепието на нашата природа с прословутото гостоприемство на местните хора.“

Събитието продължи с обиколка на Стария град и концерт на децата на Обединената общинска школа по изкуствата и Общински детски комплекс – Несебър.

Инфо : nesebar.bg