Skip to content
21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ “Тракия”

21-годишно момче е загиналият в тежкото меле на АМ “Тракия”

На 21 години е загиналият шофьор при тежката катастрофа, която стана тази сутрин на АМ “Тракия” в посока Бургас. За инцидента Plovdiv24.bg вече Ви съобщи.

Advertisements

По информация на полицията в Пазарджик младият мъж е от град Чирпан.

Припомняме, че пътно-транспортното произшествие е станало в района на 74 километър от автомагистрала “Тракия” в платното по посока за Бургас. Сигналът за него е получен около 9:30 часа на телефон 112, като незабавно към мястото са били насочени автопатрули на сектор “Пътна полиция”, които обслужват автомагистрала “Тракия”.

Аварийно-спасителен екип на Районна служба пожарна безопасност и защита на населението в Пазарджик и линейка в Спешна помощ пристигат на място. По първоначални данни самокатастрофирал е лек автомобил “Фолксваген”. Водачът по всяка вероятност е загубил управлението над автомобила, преминава през мантинелата през оградата и се е преобърнал по таван в полето.

Установено е, че водачът е млад мъж не е имало други пътници в автомобила, но за съжаление в резултат на много сериозния инцидент той е починал на място.

Наложило се е аварийно-спасителният екип на пожарната да използва режещи инструменти, за да извади тялото от силно деформиралия автомобил. На мястото си извършва оглед от дежурна група на районно управление в град Септември.

Полицията апелира водачите, които шофират по автомагистрала “Тракия” без значение дали в посока София и по посока Бургас, да шофират с повишено внимание с по-ниска от разрешената скорост, а във въпросния участък между 74 75 и километър, да шофират с много повишено внимание, с много ниска скорост.

На мястото има екип на “Пътна полиция”, който регулира движението. Магистралата е изцяло проходима, тъй като автомобилът се намира извън обхвата на пътното платно.