Skip to content
Пикапи и джипове с бургаски регистрации заминават като военна помощ за Украйна

Пикапи и джипове с бургаски регистрации заминават като военна помощ за Украйна

На площада пред Храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София бяха показани шест автомобила, които ще бъдат изпратени на легиона „Свобода на Русия“ на фронта в подкрепа на Украйна.Направи впечатление, че част от превозните средства са с бургаски регистрации.

Advertisements

Хората, които показаха колите бяха с маски и очила. Те предоставиха на журналистите визитни картички на „Група за техническо обезпечение в България“ към „Свобода России“. Двама от мъжете говориха пред медиите, но не поискаха да се представят. Причината, по думите на единия е, че в Русия хора, които работят против режима на Путин, са подложени на тормоз. Те се опасяват и че ще пострадат техните роднини, ако ги разпознаят.

Организаторите обясниха, че това е третата партида автомобили, които се закупуват от България и „ги изпращаме на фронта към руския легион – това са руснаци, които воюват на страната на украинците“.

Средствата са събрани от руски граждани и етнически руснаци. Освен техника към фронта в Украйна те изпращат още дронове и термобельо, но не и оръжия, обясни единият от мъжете. Той добави, че закупените автомобили се използват на фронта от офицерския състав и за придвижване.

Във връзка с действията на „Свобода на Русия“ на фронта мъжът обясни, че „те защитават Украйна, не нападат“ и добави, че украинците не са агресор, а искат да освободят териториите си.

dnes.