Skip to content
Младеж разказа за “работата” по нашето Черноморие

Младеж разказа за “работата” по нашето Черноморие

Здравей те! Казвам се Радослав. Х.Н родом съм от едно прекрасно българско родопско село ,близо до град Мадан .Та нека започнем така ,на 18 години съм вече ,реших да си потърся късмета на нашето Черноморие. Отворих обявите и веднага попаднах на обява ,за “дюнерджия” на морето /Слънчев бряг/ добро заплащане, осигурена квартира и храна . Казах си ,страхотно. Заплатата е 1700 лв юни и юли 2300 август и септември. Обадих се и след кратък телефонен разговор, момичето ми обясни, че още утре мога да дойда да се запозная с работата и да започна . Взех пари назаем около 1000 лв и още на следващият ден тръгнах към “Слънчев бряг” моята мечта . Сутринта бях вече там ,цяла нощ пътувах, посрещнаха ме любезно и ме настаниха в луксозна квартира . Всичко изглеждаше супер до сутринта .В 8:00 трябваше да сме в хотела “Х”.Бях там с още 15 работника като мен . Дойде една намазана девойка за да разпредели задачите ,на мен ми дадоха една стара вилица и стар кухненски нож . Помислих ,и после я попитах! За какво мие това ?

Advertisements
  • Ще ти обясня след малко!
  • Отговори тя !
  • – Виждаш ли онези тревички около паветата в двора на Хотела ?
  • – Да !
  • Е трябва да ги изчистиш с тази вилица и нож .
  • Казах си ок ,ще чистя какво да правя ?

Дойде и края на работният ден ,и след като бях изчистил ,всичко с тези инструменти ,си казах сега ще се прибера и ще си почина .Да ама не .

Багажа ми беше преместен в подземие под ,един басейн и всичко беше във вода ,стъпвахме върху палети за да стигнем до стаята с две легла! Нямах избор легнах и се завих през глава . На сутринта всичко се повтори ,отново и отново и така 15 дена ,хранехме се от остатаци на блок масата ,за аванс или пари дума не ставаше ,вече бях изхарчил всичко и нямах дори за кафе . Тогава реших да попитам нашата началничка, дали може да получа някакви пари за тези дни. Тя ми каза да отида до счетоводството да попитам ,да но това трябваше да стане до 17:00 часа а аз бях до 18:00 часа на работа ! След два дена успях да отида и да попитам ,казаха ми ,че трябва да пусна запитване и след няколко дена ,ще получа аванс ! Да минаха вече две седмици и нямам аванс ,наложи се да поискам заем от познати за да живея и работя без пари за моята мечта ! Така и до ден днешен си чакам заплата ! Скъпи работодатели !!! Няма да дойда повече на Черноморието да работя за никой от вас ,докато се отнасяте така с хората които Ви изкарват парите !!!! С уважение Радослав. Х.Н

Източник;Фейсбук