Skip to content
Несебърлии с двойна победа на турнира по подводен риболов в акваторията на Китен

Несебърлии с двойна победа на турнира по подводен риболов в акваторията на Китен

Несебърските състезатели записаха нов двоен успех на турнира по подводен риболов „Урдовиза“, четвърти от критериума за купа „България“,  организиран от местния клуб „Марлин“ с подкрепата на кметство Китен.  

Advertisements

В състезанието капитанът на отбор “Несебър“  Веселин Томов записа трета поредна  победа.  Уловът му бе от 13 валидни риби: квота от 10 врани, два скорпида и една платерина. Трето поредно е и второто място на Мирослав Илчев от същия отбор –  13 риби, но с по-малко тегло от това на победителя, изпълнена квота от десет морски врани, две лабриди и една платерина. Трети се нареди състезателят на Черноморец  Валентин Люцканов също с улов от 13 валидни екземпляра. И тримата титуляри са членове на Националния отбор на България.

В турнира взеха участие представители от всички клубове. Това бе поредното състезание за годината, което се проведе при много трудни условия: силен североизточен вятър и големи вълни, които отново затрудниха максимално участниците.  

Турнирът бе с времетраене от 5 часа.  В бурното и не толкова благоприятно състезание море отборът на Несебър отново се оказа най-подготвен. Морската надпревара се оказа и най-оспорваната до сега в състезателния сезон, като разликите в класирането между първите трима са изключително минимални. Следващият турнир е след броени дни в село Тюленово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *