Skip to content
Вдигат туристическия данък в Несебър

Вдигат туристическия данък в Несебър

Общинският съвет в Несебър взе решение за повишаване на туристическия данък. Той ще бъде увеличен с от 20 до 40 стотинки за нощувка в места за настаняване клас “А”, “Б” и “В” с категория от една до пет звезди. Решението бе взето с 16 гласа “за” и петима въздържали се на редовното заседание.

Advertisements

„Надяваме се по този начин да постъпят повече средства в бюджета на община Несебър. Така ще има повече пари за подобряването на инфраструктурата. Увеличението не е голямо. Туристическият данък не е променян от много време“, обясни председателят на Общинския съвет в Несебър Върбан Кръстев.

По време на сесията част от общинските съветници предложиха докладната за увеличението на туристическия данък да отпадне. Като причина те посочиха, че тя не е съгласувана с хотелиерите.Кметът на Община Несебър Николай Димитров обаче заяви, че е изпратил становище за предстоящото увеличение до всички браншови организации.„От месец и половина стои докладната на сайта на Общината. Направихме обсъждане с тях и те присъстваха“, категоричен бе кметът Николай Димитров.По време  на разглеждането на точката стана ясно, че туристическият данък не бе бил променян от 2016 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *