Skip to content
Законно е да носите оръжие в Тексас, но не може да имате повече от 6 вибратора!Някои от законите в Тексас са меко казано шокиращи.

Законно е да носите оръжие в Тексас, но не може да имате повече от 6 вибратора!Някои от законите в Тексас са меко казано шокиращи.

Някои от законите в Тексас са меко казано шокиращи. Американският щат доби „популярност“ през изминалите дни заради стрелбата в училище. Припомяме, че 18-годишен нападател, въоръжен с полуавтоматична карабина, откри стрелба в начално училище и уби 19 деца. Властите заявиха, че той е действал сам. Минути преди това извършителят, който беше застрелян от служител на реда, е предупредил онлайн в лични съобщения какво смята да направи.

Advertisements

Изненадващо, но в Тексас е незаконно да притежавате повече от шест вибратора, но можете да носите пистолет без никакво обучение или лиценз.
 
В какъв свят живеем ли живеем?
 
След стрелбата много американци се питат дали законите за оръжията в Тексас и като цяло в САЩ трябва да бъдат затегнати.
 
Щатът разхлаби законите си за оръжията миналата година, според The ​​Washington Post, което позволи на тексасците да се разхождат с огнестрелно оръжие, дори ако никога не са преминали официално обучение.
 
Малко след като законопроекта е подписан губернаторът Грег Абът каза: „Тексас винаги ще бъде лидер в защита на втората поправка*, поради което изградихме бариера около правото на оръжие.

Правилото позволява на всеки на 21 или повече години да носи пистолет, без да се налага да се прави проверка дали има криминално досие, да му бъдат взети пръстови отпечатъци, да е имал четири до шест часа обучение, или да е завършил писмен изпит или тест за стрелба, според The ​​Texas Tribune.

Хората в социалните медии са озадачени, как Тексас позволява на хората да се сдобият с пистолет, но все още имат архаичен закон за собствеността на вибратор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *