Skip to content
Фейсбук страница в България предлага кучешко месо на пазара /СНИМКИ/

Фейсбук страница в България предлага кучешко месо на пазара /СНИМКИ/

Дали става въпрос за “сарказъм и месовъдно черен хумор.” Много черен!

Advertisements

Страницата “Родопска овчарка”, която разпространява в мрежата постове, в които “предлага” кучешко месо, продължава дейността си, а граждани са подали жалба до БАБХ. За това сигнализира Мария Кръстева до GlasNews.bg.

Жалбата касае опасения, че в страната се извършва подобна дейност. Както и съдържанието на публикациите, които хора намират за смущаващи. Сигналът е приет и се обработва от отговорните органи.

Пример за подобен пост описва “снакс”, който е част от асортимента на мнимата ферма – “единствения по рода си супер протеинов, екстра холестеролен #КЕТО СНАКС ЗА ДЕЦА – СУШЕНИ КУЧЕШКИ НОСЛЕНЦА!”. Придружен e и от снимка на предполагаемия “продукт”.

Първите постове в страницата са създадени на 1 април, а в тях се описва, че фермата предлага кучешко месо за празниците. В коментарите граждани бурно изразяват недоволството си, но други… дори искат да си поръчат.

Оказва се, че авторите имат за цел да поставят на мястото на обичайната жертва на човешкия апетит за месо – крави, свине или овце най-добрия приятел на човека – кучето, за да постигнат по-голяма симпатия към живота на видовете, обречени на смърт за храна. “Чрез общуването със своите любимци хората проумяват факта, че животните са индивиди, а не бездушни торби месо”, пишат админите в своя позиция, разпространена през април, когато дейността им привлича вниманието на шокирани граждани.

Акцията им не оставя хората безучастни. “От както е създадена (страницата, бел. а.) сме провели над 400 персонални разговора с хора, които са се свързали с нас на лични и ако да не сме убедили всички да спрат да се хранят с месо от убити животни, то поне сме ги накарали да се замислят, че всяко месо е от индивид, който не по-различно от куче, чувства болка, страх и е искал да живее”, коментираха от страницата пред GlasNews.bg.

Без съмнение хуманна позиция към живота на видове, които често възприемаме като храна. Но остават притесненията дали няма една добра кауза да даде лош пример на хора, които не разбират този вид активизъм. Както и дали този тип поднасяне на каузата не е просто шокиращ, но изключително циничен.

Самата страница “Родопска овчарка” вече е с променено описание и вече е ясно, че става въпрос за “сарказъм и месовъдно черен хумор.” Много черен!

Източник : Glas news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *