Skip to content
Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е задържан.

Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е задържан.

Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е задържан в София след спецакция на Отряд „Кобра”. Следователите се включиха в разследването по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.

Advertisements

Той е задържан на адрес, на който не е регистриран официално, в напълно безпомощно състояние, неадекватен и дрогиран. Не могъл да даде обяснение за катастрофата. Съдебно-токсикологична експертиза ще установява каква дрога е употребил мъжът, преди да седне зад волана във вторник.

От екипите, работещи по случая, казаха още, че има данни за друго извършено от Семерджиев нарушение на пътя часове преди смъртоносната катастрофа. Все още не е сигурно дали има официално подаден сигнал за това.

Разследващите и прокуратурата отказаха да дадат повече подробности за акцията по ареста. Потвърдиха, че Семерджиев не бил “особено адекватен”, но успял да даде телефонния номер на майка си, която от своя страна му намерила адвокат. Това съобщи заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Семерджиев е криминално проявен, заявиха работещите по случая. По-рано стана ясно, че бившият футболист има 47 акта и 49 наказателни постановления. Управлявал катастрофиралия автомобил с фалшиви номера, защото превозното средство е било спряно от движение. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка.

По информация на NOVA книжката му също е фалшива. Представял документ, за който твърдял, че е издаден в Швейцария. Справка между Пътна полиция в България и органите на реда в Швейцария обаче показала, че книжката не е истинска. Официално разследващите потвърдиха само, че това все още се проверява.

Семерджиев беше обявен за общодържавно издирване и по старите дела, по които е разследван.

Източник: Нова ТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *