Skip to content
Задържаха 54 каналджия преди Черноморец /СНИМКИ/

Задържаха 54 каналджия преди Черноморец /СНИМКИ/

54 годишен криминално проявен софиянец, превозващ седем сирийски бежанци, е задържан днес в района преди разклона за Черноморец от служители на „Гранична полиция“ – Бургас след кратко преследване.

Advertisements

Около обяд служители от Граничен полицейски наряд, разположен около асфалтовата база край Маринка, подали сигнал със „стоп“-палка на водача на л.а. „Мерцедес“, с видинска регистрация, който не се съобразил с полицейските разпореждания, подал газ към служителите на реда, опитвайки се да ги прегази и увеличавайки скоростта си, се включил в близката детелина. Вместо към Бургас обаче водачът поел в посока Созопол, като е последван от граничния екип.

Подаден е сигнал до втори екип на „Гранична полиция“, намиращ се в района на парк „Росенец“, който успял да спре в района на кръстовище „Атия“ агресивно шофиращия и застрашаващ живота на пътуващите към Созопол цивилни автомобили „Мерцедес“. Единият от граничните полицаи се приближил към л.а. „Мерцедес“, но водачът му отново подал рязко газ, насочил се към служителя, опитвайки се да го прегази и потеглил към Черноморец. Граничарят възпроизвел със служебния си пистолет в посока на автомобила изстрел със стоп-патрон за да преустанови тръгването му. Изстрелът нарушил целостта на шофьорския прозорец, но въпреки това водачът на „Мерцедеса“ потеглил и неутрализиран на около 200 м. преди разклона за Черноморец / при счупването на шофьорския прозорец софиянецът получил леки повърхности наранявания в областта на лявата ръка / прегледан е на място от екип на „Спешна медицинска помощ“/.

В купето на автомобила са открити седем мъже, нелегално преминали границата на България, самоопределили се, като сирийци. Същите са задържани и отведени в помещението за задържани лица към Гранично полицейско управление – Бургас.

Установена е самоличността на водача на автомобила – това е 54 годишен криминално проявен мъж от София. Констатирано е, че същият е неправоспособен водач / с отнета шофьорска книжка/, поради което регистрационни номера на л.а. „Мерцедес“ са свалени. Софиянецът е тестван за употреба на алкохол от служители от „Пътна полиция“ при Районно управление – Созопол, като дрегера дал отрицателна проба. Мъжът отказал тестване за употреба на наркотични вещества и е задържан е за срок от 24 часа. Установено е, че две седмици по-рано, отново на Бургаска територия, 54 годишния криминално проявен мъж отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества или техните аналози. По случая е образувано досъдебно производство.