Skip to content
Такситата по морето с двойни тарифи

Такситата по морето с двойни тарифи

Такситата по морето скочиха с между 50 и 100% спрямо миналата година, като скокът важи и за официалните, и за копърките, пише Телеграф.

Advertisements

Най-голяма е секирата в Слънчев бряг – „Меката“ на бакшишите с най-солени тарифи. Жълтите коли са сочени сред най-големите опасности, които дебнат летовниците на нашето Черноморие. Гидове и туроператори предупреждават чужденците още щом кацнат на летището да внимават с такситата и по възможност да ги избягват.

Официалните тарифи, на които возят таксиджиите в курорта, започват от 3,50 лв. на километър, а горната граница е неизвестна величина. Повечето обаче са избрали да предлагат транспорт на осреднена цена от 5-6 лв. на км, но преди това начисляват 5 лв. за повикване и още 5 лева начална тарифа. Така за разстояние от 6 км до Свети Влас туристите броя по 40-50 лева. През последните години туристи и таксиджии се пазарят за цената, което роди и феномена транспорт „на дестинация“. Това означава, че цената не се определя според изминатите километри и касовия апарат, а по предварителна договорка. Необичайните тарифи са обществена тайна – цената от Слънчев бряг до Несебър или Св. Влас е определена на 30 до 50 лева, до Равда е 40-60, а до Бургас – от 80 до 120 лева.