Skip to content
Няма и не се предвижда да има ограничения,

Няма и не се предвижда да има ограничения,

В Министерския съвет представители на здравните власти докладваха на премиера в оставка Кирил Петков информация за разпространението на Covid-19 и планираните мерки за овладяване на ситуацията.

Advertisements

Решихме, че тази седмица ще актуализираме плана за справяне с пандемията на база на изменението на Закона за здравето. Изисках да има ясна предвидимост за всички и на базата на актуализирания план имаме 6 етапа, базирани отново на заетост на болничните легла, заетост на интензивните легла и общи епидемични показатели. Данните в момента показват, че по-голямата част от България се намира в етап 0, с изключение на няколко области в етап 1“, каза Петков на брифинг след срещата.

Искам ясно да заявя на всички български граждани: Няма и не се предвижда да има ограничения, свързани със затваряне на бизнеси, няма изискване за Covid сертификати в страната и няма предвиждане за ограничения в движението. Искам да успокоя всички, че следим ситуацията много внимателно, но данните показват, че българите могат да имат едно спокойно лято“, подчерта премиерът в оставка.