Skip to content

Предлагат забрана на електрическите тротинетки по главната в Бургас

На предстояща сесия на местния парламент ще бъде предложена промяна в Наредбата, така че да се забрани движението с електрически тротинетки по главните пешеходни улици „Александровска“ и „Богориди“.

Advertisements

Един от инициаторите ще бъде общинският съветник Манол Тодоров, а като причина той посочи все по-зачестилите инциденти с тези превозни средства.

„По-безопасно е. Истината е, че тротинетките се движат с висока скорост по главните улици и може да се достигне до инциденти. Разбира се, не можем да ги забраним и в Морската градина. Тя също е пешеходна зона, но не ми се струва редно там изцяло да е забранено за тях. Има известни противоречия според мен в Закона, но поне в Бургас с промяна в Наредбата можем да ограничим инцидентите и мисля, че това ще се случи в следващите месеци“, заяви пред БНР Тодоров. 

Идеята е водачите отново да могат да преминават през двете главни улици, но тротинетките да са на собствен ход, т.е. водачите да ги бутат, каквото е правилото и за колоездачите. 

Въпросът за електрическите тротинетки бе повдигнат в местния парламент от общинския съветник Георги Дракалиев, който заяви, че са необходими по-сериозни санкции за нарушителите.

Автор: БНР

Снимка : Илюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *