Skip to content

Момичета от Ахелой спасиха ранен щъркел /СНИМКИ/

Кремена Краева : Днес, докато пътувах през Тънково, видях на пътя ранен щъркел – крилото му висеше, човката му беше пълна със засъхнали семена, краката му трепереха, предполагам беше и обезводнен.

Advertisements

Позвъних в РИОСВ, записаха ми телефона и имената и казаха, че ще се свържат с мен. Щъркелът ходеше по улицата и останах да го пазя, дойде ми на ум да помоля, някой от живеещите на улицата хора да го приберат в двора, докато дойдат експертите да го вземат, в няколко къщи ми отказаха….в един момент дойде жената от снимките с една кофа вода да го напои животинчето.

И тук е моментът, в който искам да изкажа благодарност и възхищение към тази жена – Ваня се казва. Поради здравословни причини трябва да се пазя от ухапвания,

одрасквания и всякакви рани. Тя без да се замисли, взе щъркела и го качи в колата ми. Много смело постъпи, въпреки че той тракаше с клюн. Пуснах го в двора на къщата ни, пи вода и се съвзе. Извикахме ветеринар, който го прегледа и каза, че трябва да му се направи операция с упойка, пирони и скоби, което нямаше как да стане на място. За през нощта Щъркелът е прибран в къщата, утре сутрин ще го пусна на двора. Обаждане от РИОСВ все още не съм получила…..

Инспекторите от РИОСВ взеха щъркела, бяха изключително любезни❤дадоха ми телефон за връзка, за да следим състоянието му. Надявам се лечението му да премине успешно и да може да лети отново?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *