Skip to content

Подробности за тежката катастрофа в която ,четирима загинаха

Тежък инцидент на пътя Русе – Велико Търново. При катастрофа между румънски автобус и лек автомобил са загинали четирима души, 9 са пострадали.

Advertisements

Инцидентът е станал тази нощ около 2.00 часа между селата Поикраище и Куцина. В румънския автобус са пътували 25 души,съобщава БНТ. Той е управляван от шофьор от турски произход.Автобусът се е ударил в лек автомобил, който е бил паркиран, след което е спрял в дърво. Трима души са загинали на място. По-късно е починал още един човек. Той е бил откаран във великотърновската болница с тежка черепно- мозъчна травма. 9 души от автобуса са били откарани в спешното отделение, един е освободен за домашно лечение, а други 7 са хоспитализирани.

Пробите на шофьора за алкохоли наркотици са отрицателни.

Наблюдаващият прокурор разказа, че автобусът е влязъл на българска територия в 22.00 часа снощи. Хората са били на екскурзия в Истанбул и са се прибирали към Букурещ.

Пътят Русе – Велико Търново е затворен за движение през този участък. Леките автомобили се пренасочват през село Самоводене. Причините за тежкия инцидент тепърва ще се установяват.

Разследването се поема под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *