Skip to content

НАП запечатаха магазин в Несебър /СНИМКИ/

След направена проверка от НАП бе запечатан магазин за плодове и зеленчуци за неиздаване на касов бон . Цивилни служители на НАП са посетили обекта ,намиращ се в град Несебър и след направена от тях покупка не е издаден касов бон за стоката . След направените проверки откриват разминаване в оборотите на магазина . Обекта е запечатан от НАП .

Националната агенция по приходите (НАП) започна масови проверки по Южното Черноморие, съобщава БНР. До момента инспекторите са проверили над 800 обекта.

24 търговски обекта са били запечатани. НАП е съставил 145 акта за неиздаване на касови бележки.

Продължават и целодневните наблюдения на служителите от звеното за фискален контрол на големите складове за плодове и зеленчуци и хранителни продукти в региона. Засиленият контрол подобрява фискалната дисциплина, данъчните отчитат също и устойчива тенденция при доброволното спазване на правилата и изискванията.

Под активно наблюдение са поставени над 2000 обекта по българското крайбрежие. В рамките на продължаващата кампания при извършването на контролни покупки активно се прилага способът “таен клиент”.

Данъчните инспектори извършват и явни наблюдения, при които в рамките на няколко дни в реално време се следят продажбите и резултатите се сравняват с предходни периоди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.