Skip to content

Много туристи, нулева печалба в Слънчев бряг

Много туристи, нулева печалба. Това накратко посочват като краен резултат от силния туристически сезон хотелиери и търговци в най-големия курорт по българското Черноморие Слънчев бряг. С 20% са понижени цените за туристическите пакети за септември в курортния комплекс. Последният чартър за сезона е планиран за 31 октомври, по данни на Бургаското летище.

В началото на септември, дни след края на активния сезон, Слънчев бряг е оживен. По алеите има тълпи от туристи, хотелите са пълни, на плажа трудно се намират свободни чадъри и шезлонги. Туристическият сезон продължава с пълна сила.

“Още е рано да се пресмятат приходи и разходи, но и без да се правят прецизни сметки, заради инфлацията, високите цени на тока, повишените заплати на персонала и поскъпването на цената на водата, салдото не излиза на печалба”, коментира един от най-опитните хотелиери в курорта Румен Мончев:

“Тази година поне от приток на туристи не можем да се оплачем. Много туристи имахме, но покупателната им способност значително намаля”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.