Skip to content
Много туристи, нулева печалба в Слънчев бряг

Много туристи, нулева печалба в Слънчев бряг

Много туристи, нулева печалба. Това накратко посочват като краен резултат от силния туристически сезон хотелиери и търговци в най-големия курорт по българското Черноморие Слънчев бряг. С 20% са понижени цените за туристическите пакети за септември в курортния комплекс. Последният чартър за сезона е планиран за 31 октомври, по данни на Бургаското летище.

Advertisements

В началото на септември, дни след края на активния сезон, Слънчев бряг е оживен. По алеите има тълпи от туристи, хотелите са пълни, на плажа трудно се намират свободни чадъри и шезлонги. Туристическият сезон продължава с пълна сила.

“Още е рано да се пресмятат приходи и разходи, но и без да се правят прецизни сметки, заради инфлацията, високите цени на тока, повишените заплати на персонала и поскъпването на цената на водата, салдото не излиза на печалба”, коментира един от най-опитните хотелиери в курорта Румен Мончев:

“Тази година поне от приток на туристи не можем да се оплачем. Много туристи имахме, но покупателната им способност значително намаля”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *