Skip to content
Българин арестуван в Поморие на яхта представящ се за посланик

Българин арестуван в Поморие на яхта представящ се за посланик

Арестуваха българин на яхта в Поморие, издирван за измами с документи. Срещу 53-годишния Полихрон Луков има издадена Европейска заповед за арест от прокуратурата в гр. Велс, Република Австрия.

Advertisements

Мъжът е обявен за международно издирване в края на юли. Установено е, че той набавял и предоставял фалшиви лични документи – дипломатически паспорти на чужди граждани, както и испански лични карти на част от тях. Пред пострадалите Полихрон Луков се представял с друга самоличност, въвеждайки ги в заблуждение, че е посланик на Федерация Сейнт Китс и Невис.

По този начин мъжът заблудил пострадалите, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Измамените чужди граждани са повече от 10. Общата стойност на настъпилата щета възлиза на 334 000 евро.

Луков е установен и задържан от органите на реда на яхта в град Поморие. По време на задържането си, първоначално, се е представил за чужд гражданин. Твърдял е, че не знае български език и е поискал преводач от френски или испански.

Окръжната прокуратура-Бургас го е задържала за срок до 72 часа, като предстои държавното обвинение да поиска от съда да бъде постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *