Skip to content
Евакуираха 1 милион души заради тайфуна Муйфа /ВИДЕО/

Евакуираха 1 милион души заради тайфуна Муйфа /ВИДЕО/

Тайфунът Муйфа е отслабнал до тропическа буря, съобщиха китайски метеоролози, но въпреки това ще донесе още валежи и ще предизвика  наводнения в няколко крайбрежни провинции, докато се движи на север, съобщи Ройтерс.

Advertisements

Муйфа е дванадесетият циклон за годината, който според местни медии е най-силният за последното десетилетие, засегнал делтата на река Яндзъ.Снощи той стигна до брега в близост до Шанхай.

Превантивно бяха евакуирани един милион души, бяха отменени полети, спря работата на пристанищата. Няма много съобщения за щети. Потребители на китайската социална мрежа Вейбо обаче публикуваха изкоренени дървета и пътища, покрити с обрулени листа.

В североизточната част на провинция Цзянсу, централната и източна част на Шандун и Ляонин, както и в югоизточната провинция Цзилин се очакват проливни дъждове. В някои райони валежите може да са с интензивност от 30 до 60 мм на час, на места – до 70 мм, което е приблизително 180-190 литра за 3 часа!

Метеоролозите в някои провинции предупредиха за опасност от внезапни наводнения край реки, както и за опасност от свличане на земни маси.

Източник: Meteobalkans.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *