Skip to content
Ще се наложили хотелите по “Черноморието” да приемат Руски бежанци

Ще се наложили хотелите по “Черноморието” да приемат Руски бежанци

Виещата се опашка от трафик идва, след като президентът Путин обяви частична мобилизация за изпращане на допълнителни 300 000 резервни войници на фронтовата линия в Украйна.

Advertisements

Само в сряда 3 хил. руски граждани са влезли във Финландия с шенгенски визи.

В понеделник Финландия стана единственият сухопътен маршрут за руски туристи от Русия към ЕС, след като влезе в сила решението на Естония, Латвия, Литва и Полша да затворят границите си за руски туристи.

Руските туристи обаче все още могат да стигнат до Норвегия, страна от Шенген, по суша, а през нея и до територията на ЕС,съобщава финладското издание ITALEHTI.FI

3099 руснаци са пристигнали във Финландия през източната граница в понеделник и 3403 във вторник. Смята се, че почти една трета от тях (25 – 35%) са дошли в страната с туристическа виза.

Финландия призова Европейска комисия да издаде препоръка към ЕС за пълна забрана на достъпа на руски туристи, съобщи Гардиън.

Изявлението е публикувано публично. То е издадено от външното министерство на Финландия.



Настоява се ЕС да отмени туристическите визи на руските граждани.

Финландския всекидневник Ilta-Sanomat съобщава,че правителството е под натиск да спре да издава туристически визи на руснаци.

Мнозинството финландци са на мнение, че Финландия трябва да спре да издава визи на руснаци.

70 процента споделят това мнение в проучване, проведено от Taloustutkimus ,съобщава Ilta-Sanomat

Финландия и Норвегия останаха единствените шенгенски държави със сухопътна граница с Русия, които допускат руски граждани с туристически визи, след като в понеделник Литва, Латвия, Естония и Полша прекратиха да ги приемат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *