Skip to content
Самолет падна върху жилищна сграда в Русия ВИДЕО

Самолет падна върху жилищна сграда в Русия ВИДЕО

Очевидци съобщиха, че самолет е паднал върху 9-етажна жилищна сграда в Ейск, Краснодарски край. Спешна помощ е на място.

Advertisements

Според ТАСС разбилият се самолет се предполага, че е военен. Очевидци разказаха, че машината се е врязала в къща на улица „Комунистическа“. По думите им линейки и пожарникари пристигат от целия град на мястото, във въздуха се виждат хеликоптери.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщава, че самолет Су-34 се е разбил при изкачване за тренировъчен полет от военното летище на Южния военен окръг.

При набиране на височина за иплънение на учебно-тренировъчен полет от военно летище самолет СУ-34 е претърпял авария, съобщи Риа Новости.По данни на доклада на руските власти пилотите са успели да катапултират. Причина за инцидента е запалване на единия от двигателите при излитане. 

Губернаторът на Краснодарския край замина за мястото на катастрофата. В близост е търговски център “Меотида”, но той и други социални обекти в града не са засегнати, съобщиха от местните власти.

Оцелелите пилоти казаха, че причината за катастрофата е запалване на един от двигателите по време на излитане. На мястото на катастрофата се е запалило горивото на самолета, се казва в съобщението на Министерството на отбраната.

Телеграм каналите публикуват снимки и видео от мястото на катастрофата. Площта на пожара в жилищна сграда е 2000 квадратни метра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *