Skip to content
Несебър се обедини отново за Ники и неговото семейство

Несебър се обедини отново за Ники и неговото семейство

ЗОВ за помощ!

Advertisements

Това е семейството на Ники от Равда. Той е с диагноза Прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен, която се влошава всеки ден. Автомобилът им, който е бил 1991 година се е развалил и не подлежи на ремонт, а им е жизнено важен. Бащата е с ТЕЛК, а майката е личен асистент на сина си. Те са прекрасно семейство, казвам го, защото ги познавам лично! Семейството може да отдели 3 000лв.за автомобил, който да превозва и инвалидната количка. На момчето в скоро време трябва да се закупи и апарат за дишане със скъпоструващи консумативи, но за целта трябва да го превозят до София за преглед. Мисля, че ако всеки от нас отдели по 10лв., ще се съберат достатъчно парички да ги подпомогнем в битката им на живот и смърт. На ум ми идва също да организираме онлайн базар в коментари под публикацията, всеки да снима какво изработва и да сложи по-висока от нормалната цена, за да се съберат парички. Ако някой има и други идеи как да помогнем на семейството, нека сподели!❤ Моля, добри хора, помогнете❤🙏

И аз ще се включа на Коледна тематика🙂 за Ники! Ще изработя 5бр Коледни венци диаметър 35-40см цена 40лв-броя и 10бр Коледни топки със снимка диаметър 8см цена 12лв. Паричките трябва да се преведат по сметката. Изпращам срещу платежно🙂

Ники е мой бивш ученик, искам само да споделя, че той е най позитивното, усмихнато и борбено момче, което познавам! Пожелавам на цялото семейство, да са здрави и много късмет! Аз също ще помогна, разбира се!

Мога да направя маникюр за каузата ,сумата да се предостави за момчето.

Искам да изкажа огромната си благодарност на всички ви!

Относно автомобила, ще бъде уреден до броени дни, получих мн предложения, две момчета от Равда ни посетиха и предложиха помощта си……нямам думи….сърдечно им благодаря!

Това ни беше най- наложащото.

Относно събиране на средства за нов апарат за инванзивна и неинванзивна вентилация мислих да го отложа за по- късно, но прекрасните момичета ме изпревариха….благодаря ви невороятни дами….!

Искам да отбележа, не сме открили дарителска сметка на Ники, а само лична, защото сме нямали нужда, той е получавал винаги подкрепа от различни благотворителни инициативи в Равда, училищата където е учил, лични дарения и сме му закупували това от което се е нуждаел, рехабилитация и тн.

Реших да потърся помощ след последното му боледуване, което продължи повече от месец , но благодарение на съветите на доктори от София и ЛЛ се стабилизира и е добре ….разбрах, че този път няма да мога да се справя без помощ, да изтрия сълзи и тежки мисли и да сложа усмивката си….грабваш телефон и се чудиш на кого да позвъниш, дали ще е удобно да ни закара до лаборатория или мед център, тъй като е с отслабен кашличен рефлекс изживях кошмар по време на бурята , като останахме без електричество и не мога да включа апарата, а той се дави от секрети….мина и това, затова прецених,че ще ни трябва и батерия за апарата колкото и да струва…когато говорим винаги разказва къде сме го водили с колата, а от известно време гледа жици, птици и самолети, през студените месеци почти няма контакти заради заболяването му и се налага да го предпазим развлечението му е разходка с автомобил, за повечето е необходим , като четката за зъби, но на него повече.

Пом средства и апарати, които имаме вкъщи са на стойност може би над 50 хил и вс са закупени с помощ от дарения, но трябва консумативи, ремонти, преди две години ни поставиха и стълбищна платформа благодарение на одобрения ни проект от МТСП, но гаранцията изтече и дано не се налага ремонт и там скоро…

Сърдечно ви благодарим , бъдете здрави

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *