Skip to content
БЪЛГАРЧЕ, ОБЛЕЧЕНО КАТО СМЪРТТА ЗА ХЕЛОУИН, ПРЕДИЗВИКА СПОР В МРЕЖАТА

БЪЛГАРЧЕ, ОБЛЕЧЕНО КАТО СМЪРТТА ЗА ХЕЛОУИН, ПРЕДИЗВИКА СПОР В МРЕЖАТА

Снимка на дете в София, облечено като Смъртта за Хелоуин, предизвика ожесточен спор в мрежата.

Advertisements

Разделението бе дали трябва да се празнува въобще този празник у нас. Според мнозина важното в случая е желанието на детето.

“Оставете децата да празнуват каквото си поискат, бти комплексарския народ, щом им е забавно и им харесва нека го празнуват, бти кретените в тая държава, всеки комплексар. Повечето такива на живо изглеждате всякаш за вас всеки ден е Хелоуин, бачкате 8 часа и се разхождате като изнервени зомбита. Пийнете си успокоителните”, съветва Марио П.

“Само ходите и снимате, оставете децата да си живеят детството и да не се чувстват притеснени, че ще ги снимате и качвате по групите. Всеки си празнува каквото иска, който иска Хелоуин да празнува, кой иска 9 септември да си прави манифестации и така.”, отбелязва друг.

точно така.

“Този гаден американски празник въобще не трябва да се споменава в България! Малко ли български и християнски празници имаме?”, пише Наско П.

Не липсваха и мнения, че това, че почиташ този празник, не значи, че не почиташ Деня на народните будители.

Празникът Хелоуин се отбелязва всяка година на 31 октомври – в навечерието на католическия Ден на Вси светии на 1 ноември. Първоначално е разпространен в англоезичните страни, но впоследствие става популярен в голяма част от Европа, Латинска Америка, Австралия, Нова Зеландия и някои азиатски държави.

Честването на Хелоуин води началото си от традициите на древните келти в Шотландия и Ирландия.

Черният и оранжевият цвят традиционно се свързват с празника. Оранжевото символизира сила и издръжливост, а заедно с кафявото и златното – прибиране на реколтата и есента. Черното обикновено е символ на смъртта и мрака и служи за напомняне, че навремето Хелоуин е бил фестивал, маркиращ границите между живота и неговия край.

Той е вторият най-комерсиален празник след Коледа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *