Skip to content
Случая  със Сашко започва здраво да намирисва, Майката на изчезналия Александър от Перник е призована на разпит

Случая със Сашко започва здраво да намирисва, Майката на изчезналия Александър от Перник е призована на разпит

Шести ден без следа от 12-годишния Александър. Доброволците ще търсят малкия Сашко и в София, определени са сборни пунктове в „Люлин“, „Горна баня“ и „Овча купел“.  

Advertisements

Майката на детето е призована на разпит в качеството си на свидетел. Според бащата синът му е отвлечен. Шест дни след началото на издирването, бащата на Александър вече не вярва, че той се е изгубил.

„Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Просто, разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм“, заяви бащата Александър Цветанов, предаде БТВ.

Майката на Сашко – Радостина Цветанова, е напуснала България през август 2020 година и оттогава не се е прибирала. Живее във Великобритания. Успяхме да се свържем с нея по телефона.

Радостина е призована от българското разследване на разпит като свидетел.„Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, а срок има. В случай че все пак не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира“, каза Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

Няколко пъти обяснения пред разследващите е давал и бащата на Сашко – в качеството му на свидетел. Според Албена Стоилова за момента няма данни той да е замесен в някакво престъпление.

Издирването на детето продължава. От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по “незабелязани специфични места”, които няма да оповестяват. Доброволците и днес обикалят Перник и местността.„Имахме случай, когато доброволците бяха влезли в частен обект и местните бяха тръгнали да ги бият с винкели, иначе по отношение на самите обследвания се осветяват дворовете, но не се влиза, имаме ясни инструкции“, обясни Станислав Фердов, координатор на част от доброволческите групи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *