Skip to content
Носталгията по СССР в България все още не си е отишла.Мрежата полудя /СНИМКИ/

Носталгията по СССР в България все още не си е отишла.Мрежата полудя /СНИМКИ/

Носталгията по СССР в България все още не си е отишла. Много хора, предимно тези, живели преди 1990 година, все още пазят топли чувства по отминалото време. Това показва и снимка, направена в морската ни столица. Лада с надпис на задното си стъкло напомни на мнозина годините преди и след разпада на Съюза на съветските социалистически републики.

Advertisements

Изображението на символа на комунизма – сърп и чук, все още буди тъга по отминалия режим. Той допринесе с много, но и нанесе щети. Русия несъмнено остави отпечатък върху страната ни, и то с такъв мащаб, че тя нямаше да бъде същата към настоящия момент. Сега през призмата на демокрацията и влиянието на Европа и Амеркика, руският модел изглежда все по-невъзможен. А и нежелан. И въпреки че страната ни не е била сред 15-те републики в Съюза, цяло едно поколение се олицетворява с него. Но нека оставим историците да анализират това. Да се върнем на ладата, заснета преди Аспаруховия мост. Повечето коментиращи подходиха с хумор.

„За спиране от движение, поне зарадаи стикера,“ Леле, колко е спрял във времето,“ Живее в романтичния комунизъм отпреди 35 години!,“ гласят част от коментарите.

“СССР и Източна Европа беше насилственна дружба, заради тази дружба, нападнаха Чехия и Унгария! Избиха стотици млади хора!,” пише мъж.

“Комунизма заслужава заличаване! Същото трябва да се случи и с феновете му,” пишат още.

„Това нещо ще върви и след още 40 години. Ама за днешните модерни автомобили не мога да кажа същото,“ коментира друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *