Skip to content
Спасители с лодки, водолази и дрон продължават издирването на изчезналите рибари

Спасители с лодки, водолази и дрон продължават издирването на изчезналите рибари

Въпреки проливния дъжд и ниските температури, акцията по издирването на изчезналите в язовир “Мандра” край Бургас рибари беше възобновена рано тази сутрин. И днес във водоема ще има няколко екипа с лодки и водолази. Най-интензивно ще бъде търсенето в района, в който вчера беше открита лодката на двамата мъже.

Advertisements

44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас влезли с надуваемата лодка във водите на “Мандра” около 23 часа в неделя. Втори ден издирването продължава и по въздух с дрон, оборудван с термокамера.

“Надеждите са, че двамата са успели да се спасят, излизайки на брега. Ще претърсим широк район около мястото, на което беше открита лодката им. В тази част заливите на язовира са по-закрити. Този водоем е дълбок, като на места дълбочината му достига до осем метра. Към момента нивото е по-ниско, около пет метра, поради липсата на пролив от реките”, коментира пред журналисти Костадин Дамянов от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

В издирването се включват и служители на пожарната, общината, както и доброволци от рибарското селище Ченгене скеле с лични плавателни съдове.

“И днес ще използваме дрона с термокамера. Ще насочим апарата към местата, които все още не са обследвани от въздуха”, каза от своя страна началникът на служба “Управление на кризи, обществен ред и сигурност” при община Бургас Веселин Василев.В същото време двойки от доброволци и общински служители продължават пешеходните обходи по бреговете на язовира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *