Skip to content
Една снимка на възрастна жена взриви мрежата

Една снимка на възрастна жена взриви мрежата

Възрастна жена, на пейка – и с книга в ръка. Наистина такава гледка не се вижда често. Бабата е видяна в град Ямбол. Мнозина изразиха възхищението си към жената и примера, който дава на младите. Други видяха скрита мизерия, обвързвайки я с обстановката в страната ни и безпаричието при пенсионерите. Някои смятат, че четящата жена е Жулиета – сестра на известен в града мъж – Гошо Центъра. Човекът е обичан от мнозина, а повечето го помнят с бодрия му дух и усмивка. Той често е посещавал футболните стадиони в Ямбол. Спомен за спортно влечение има и при Жулиета, но за баскетбола.

Advertisements

„Гошо Центъра. Иди че го забрави. На чаша неделно капучино или на бутилка вино, изведнъж ще тръгне приказка за него. И ти, и събеседникът ти ще просветнете поне за няколко минути, докато си припомняте за неговата висока, кльощава фигура, за дочените му, възкъси гащи, за бодрото му, вечно кротко и вечно усмихнато лице.

Усмивка на идиот, която обаче е от ония, които правят интимните спомени за един град. За Ямбол,“ пише Борислав Ненов за него.

„Това не е ли Жулиета – сестрата на Гошо Центъра? Която и да е, пожелавам й да е жива и здрава, „ коментира снимката жена.

„До къде я докараха нашите избраници На вън е по-топло отколкото вкъщи,“ сметна мъж.

„Защо веднага с лошото? „Защо веднага с лошото? Може би жената просто иска да почете на чист въздух,“ отговори му мъж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *