Skip to content
СПЕШНО! 9-годишно бургазлийче се нуждае от средства за лечение в чужбина

СПЕШНО! 9-годишно бургазлийче се нуждае от средства за лечение в чужбина

Мартен е на 9 годинки и има спешна нужда от нашата помощ. Малкият бургазлия страда от генерализирано разстройство в развитието и тежка говорна апраксия. Най-общо състоянието му е свързано с късно пpoгoвapянe и нepaзбиpaeмo гoвopeнe, ĸoeтo се cъпpoвoждa oт двигaтeлни тpyднocти, ĸaĸтo в гoвopa, тaĸa и в дpyги oблacти – нa oбщaтa мoтopиĸa, нa pъцeтe, нa ĸpaĸaтa, ĸaĸтo и oбщa нeпoxвaтнocт, изоставане в развитието. 

Advertisements

“През годините с много усилия, постоянство и търпение сме постигнали напредък с дългоочакваното проговарянето и частично подобрение в изговарянето на някои думи, подобряване на разбирането с помощта на най-различни терапии – барокамера, биохимия, проследяване на състоянието и напътствия от български и чужди терапевти/лекари, логопеди, ерготерапевти, неизменната работа в къщи и др. До момента успявахме да се преборим с разходите, като виждаме как детенцето ни се повлиява от почти всяка терапия, но за жалост развитието му и говорът не отговарят на възрастта му. Можем да помогнем на Марти с вливане на стволови клетки, като ще са необходими поне 4 вливания”, написа майка му Деница в началото на кампанията за събиране на средства.

Към днешна дата, с подкрепата на дарители, вече са направени две вливки на стволови клетки на детето в лечебно заведение в Мексико. Една от тях излиза между 10000 и 12000 долара, които за жалост са непосилни за семейство.

Във Facebook има група базар, в която всеки може да се запознае подробно със състоянието на детето, както и да купи или продаде нещо в полза на кампанията. В бургаското училище „Христо Ботев“ пък организира благотворителен базар на 22 декември от 13:00 часа, като събраната сума ще се използва за лечението на детето.

Всеки, който има желание и възможност, може да помогне като дари сума и по следната сметка:

IBAN BG42UBBS80021087636640

BIC КОД: UBBSBGSF

Обединена българска банка

Титуляр Деница Марианова Владева –превод за МАРТЕН КАЛИНОВ ВЛАДЕВ

Pay Pal: [email protected]

Revolut: denits8ig1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *