Skip to content
Украинци в Приморско: Не просим, но не оставяйте децата ни гладни. /ВИДЕО/

Украинци в Приморско: Не просим, но не оставяйте децата ни гладни. /ВИДЕО/

Украинци протестираха в Приморско. Искат държавата да помогне за изхранването им. Бежанците са изпратили петиция до Министерския съвет, в която са посочили конкретни искания.

Advertisements

Много от дошлите вече са заминали за Румъния, защото у нас няма отпуснати пари за храна. 

“Сега хотелиерите ни хранят за тяхна сметка. Много е малко храната и скоро ще спрат. Затова молим правителството на България да не оставя нашите деца гладни”, каза Виктория Литвиченко.

“Всички новодошли украинци правителството настанява в държавни бази, които не са пригодени за зимни условия и вече седмица не им дават храна. Само доброволците предоставят някакви сухи пакети”, коментира Ирина Искиева.

“Дават ни супа и каша. Закуска нямаме, малко е храната. Ние не ядем много и не просим, но искаме храната да бъде повече“, споделя Наталия Корнуша.

Украинците също настояват да се разреши настаняване в хотели и на новодошлите украинци.

На протеста присъстваха и хора от Приморско, които не подкрепят исканията на украинските бежанци.

Искаме да ни разрешат, ако на някого му се налага да отиде до Украйна, да му се разреши, а като се върне, да бъде настанен в същия хотел”, настоява Ирина Концелос.

“Мисля, че вместо да се занимаваме с проблемите на хора, които могат спокойно да протестират пред украинското посолство, трябва да се занимаваме с проблемите на нашите сънародници в Каравелово и Карловските села. Тези хора живеят във фургони”, каза Снежана Йорданова – жител на Приморско. 

Украинските бежанци очакват отговор на петицията си от държавата.

Източник и видео : ONAIR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *