Skip to content
Постоянен арест за шофьора, спретнал гонката в София

Постоянен арест за шофьора, спретнал гонката в София

По искане на Софийска районна прокуратура, Софийски районен съд задържа под стража 32-годишения мъж, противозаконно попречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения и извършил хулигански действия .

Advertisements

Димитър Софрониев е привлечен към наказателна отговорност, за това, че на 30.01.2023 г. около 12,10 ч. на бул. „Рожен“ в гр. София, противозаконно е пречил на полицейски служители да изпълнят служебните си задължения, като не спрял с управлявания от него лек автомобил, марка „БМВ“, на подадените светлинни и звукови сигнали от страна на полицаите. От кръстовището на ул. „Ген. Никола Жеков“ с ул. „Народни будители“ до кръстовището на ул. „Чудомир“ и бул. „Ломско шосе“ в гр. София, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като шофирал с висока скорост, не спазвал правилата за движение, пътните знаци и светлинната сигнализация. По този начин Димитър Софрониев създавал опасност за живота и здравето на останалите участници в движението и на пешеходците и реализирал ПТП с паркиран лек автомобил марка „БВМ“. Опитал да продължи движението на управлявания от него автомобил, а след това се заключил в колата си. Деянието извършено в условията на опасен рецидив и се отличава с изключителна дързост .

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления и се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Димитър Софрониев беше задържан за срок до 72 часа.

Днес, 02.02.2023г., състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че Софрониев може да се укрие или да извърши друго престъпление и му наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *