Skip to content
Бивша поп-фолк певица се самоуби със скок от 6-ия етаж в Пловдив

Бивша поп-фолк певица се самоуби със скок от 6-ия етаж в Пловдив

34-годишна бивша поп-фолк певица е била открита мъртва в пловдивския квартал „Кючук Париж“. Според данните от полицията сигналът за скочилата от шестия етаж на блок бил подаден към 22 часа на 5 март. 

Advertisements

Екипи на МВР и на Спешна помощ пристигнали на място, но само била констатирана настъпилата смърт. Към момента всичко сочи към самоубийство, като причината за трагедията се разследва в рамките на образувано досъдебно производство, твърдят от полицията. Близки и роднини на певицата обаче смятат, че не е възможно тя да е сложила сама край на живота си. Случаят досега не е оповестяван публично.

В последните години Мария Георгиева работила като фризьорка. Родом е от Димитровград, но преди време си купила апартамент в район „Южен“ със заем. Успяла да развие успешна дейност, благодарение на която изплащала без проблем кредита и не е имала финансови проблеми. В близкото минало Мария се изявявала като фолкпевица. Тя била част от предизвикателното трио „Спасителките“, което има няколко успешни песни. 

На 5 март, малко преди да бъде открита мъртва, тя говорила с майка си по телефона. Темата била детето й. Уговорили се то да остане при баба си да пренощува и Мария да го вземе на следващия ден. Малко след това тялото й било открито пред блока от минувачи. 

„Според нас има нещо нередно. Пералнята в апартамента й е работела, вратата била отключена, а тя винаги заключваше. Освен това кой би пуснал пералнята, след което да тръгне да се самоубива. Мария беше борбена и никога не би направила това. Всичко случило се е загадка за нас“, заявиха нейни роднини пред „Марица“.

Погребението на младата жена се е състояло преди седмица, на 8 март. Роднините й смятат, че определено при настъпването на смъртта на Мария има нещо нередно и искат полицията да им даде отговори.