Skip to content
Облаци ,дъжд и вятър по Черноморието

Облаци ,дъжд и вятър по Черноморието

Значителни ще бъдат валежите на места, главно в източната половина от страната. През деня вятърът ще е от север-североизток, предимно умерен. Ще нахлува студен въздух и ще застудее. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в източните райони до 7°-8°; максималните – между 3° и 8°. В София минимална температура около 0°, максимална около 3°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Advertisements

Над Черноморието ще е облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни по количество. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури 7°-9°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, с тенденция на усилване.

Над планините ще преобладава облачно време и на много места ще има валежи, предимно от сняг. Ще духа силен вятър от север-северозапад. Максималната температурата на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра – около минус 5°.

В петък преди обяд все още ще е предимно облачно, но само на отделни места е възможно да превали слабо. След обяд облачността ще се разкъсва. Вятърът ще е слаб, в източните райони – умерен от североизток. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – между 7° и 12°.

В събота в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. Там минималните температури ще са близки или по-ниски от 0°, а дневните ще се повишат с 4-5 градуса. Над Източна България облачността ще се задържи предимно значителна, в югоизточните райони ще има и валежи от дъжд, там и температурите ще останат без съществена промяна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *