Skip to content
Кипърци ще пълнят  Слънчев бряг, тръгват чартъри до Бургас

Кипърци ще пълнят Слънчев бряг, тръгват чартъри до Бургас

Кипърската туристическа компания Orthodoxou Group пуска чартъри от Ларнака до Бургас през летния сезон, съобщава TravelNews.

Advertisements

Полетите ще бъдат осъществявани от българската авиокомпания BH Air от 22 юли 2023 г. Чартърите ще бъдат всеки четвъртък до 25 август 2023 г. С тях ще идват кипърци на Българското Черноморие, като главно ще отсядат в Слънчев бряг. „Кипърските туристи обичат да ходят на почивка в чужбина, защото искат да видят и различни курорти от местните, а България им е любима и популярна дестинация“, обясни управляващият директор на Orthodoxou Group Антонис Ортодоксоу.

Компанията е осъществявала преди пандемията програми и до Варна с почивки в Златни пясъци. Неин български партньор е „Онекс тур“, който също ще се включи в чартърите с предлагане на почивки за българите в Кипър с полети от Бургас, каза Алпер Низам, управител на туроператора.

България е в челната тройка на страните, в които жителите на Кипър са пътували най-много през март, показват обявените данни на местната статистическа служба, съобщи БНР. Пристиганията на туристи на острова през март поставиха нов рекорд, като надхвърлят броя им през същия месец на най-добрата досега за кипърския туризъм 2019 г. С 90% са се увеличили пътуванията в чужбина на жителите на Кипър през март тази година в сравнение с миналата, сочи статистиката.