Skip to content
Това вече не е моят Несебър – див, неконтролируем бизнес, бариери, частни пристанища и райони

Това вече не е моят Несебър – див, неконтролируем бизнес, бариери, частни пристанища и райони

Това вече не е моят Несебър – див, неконтролируем бизнес, бариери, частни пристанища и райони, сегментирани влияния на прочеето мастити бабаити и агресивна дивотия от страна на множество от плажуващите. Това пише в личния си Фейсбук профил депутатът и ръководител на Департамента по имунология в Института по микробиология “Стефан Ангелов” при БАН проф. Андрей Чорбанов.

Advertisements

Ето и как продължава поста му:

“Дядо ми е от Несебър – потомствен гръцки рибар, наследник на дорийските гърци, колонизирали района преди 2 500 г. От дете съм идвал с радост в този автентичен град, с атмосферата на дървените кейчета, малките лодки, пържените попчета и скаридите във фуния.

Вече почти не минавам оттук, защото това не е моят Несебър, не е моето Черно море и моите хора, които да почиват. Див, неконтролируем бизнес, бариери, частни пристанища и райони, сегментирани влияния на прочеето мастити бабаити и агресивна дивотия от страна на множество от плажуващите.

Природата ни е чудна, само дето от бетонните чудовища не се вижда изобщо. Какви призиви за родното, какъв национализъм. Границите на разумното отдавна са преминати и не мисля, че има връщане назад.

А аз ще си спомням с умиление за моя си Несебър.”

Информация: Пловдив 24.бг