Skip to content
НАП установи над 120 нарушения по морето, в Слънчев бряг – изрядни

НАП установи над 120 нарушения по морето, в Слънчев бряг – изрядни

Над 120 данъчни нарушения са констатирали експерти от НАП след близо хиляда проверки по Черноморието. Най-често става въпрос за неиздаване на касов бон.Любопитното е, че всички големи дискотеки в Слънчев бряг са били изрядни при проверките, докато известно нощно заведение във Варна е заплашено със затваряне за един месец. Там, в началото на лятната кампания данъчните откриха, че издава служебни бонове вместо касови бележки.

Advertisements

Инспекторите от НАП проверяват касовите апарати и сертификатите им, трудовите договори на персонала. А най-добрият тест дали се издават касови бележки е чрез тайни клиенти – като тези, които провериха варненско крайбрежно заведение.

Повечето клиенти по крайбрежната алея във Варна казват, че редовно получават касови бележки.

В Бургас инспекторите провериха касовите апарати на атракциони и малки търговски обекти. Инспекторите откриват и фалшиви касови бележки. Клиентите могат сами да проверят дали полученият от тях бон е истински, като сканират QR кода чрез приложението на НАП.

Веднага става ясно дали тази бележка е регистрирана в нашата информационна система. Т.е, ние ставаме не съучастници, а участници в изсветляването на родната икономика”, посочи Христо Узунов, ТД на НАП-Бургас пред БНТ.

През изминалата седмица всяка пета проверка е завършила с открито нарушение. Проверките ще продължат в големите нощни заведения по крайбрежието, с търсене на “заплати в плик” и изземване на дневните обороти на длъжници, които не погасяват задълженията си.