Skip to content
Освободиха без обвинение задържания за купуване на гласове шеф на „Местни данъци и такси“ в Община Несебър

Освободиха без обвинение задържания за купуване на гласове шеф на „Местни данъци и такси“ в Община Несебър

Задържаният за купуване на гласове в Несебър началник  на дирекция „Местни данъци и такси“ в Община Несебър Паскал Апостолов е освободен, потвърдихаот бургаската прокуратура.

Advertisements

Той бе арестуван за 24 часа при специализирана полицейска операция, проведена вчера,  с крупна сума пари- 185 00 евро и 25 000 лева предназначени за изборна търговия.

В акцията са участвали служители на „Икономическа полиция.

Все още се изяснява за коя политическа партия е трябвало да бъде гласувано.

Разследването продължава, но на този етап на общинския служител не е повдигнато обвинение. Това обаче може да се случи на следващ етап, уточниха от поркуратурата.

Парите са открити при обиск на общо 4 адреса- три в Бургас и един в Равда.

старши комисар Емил Павлов- директор на ОДМВР Бургас : Такава операция  е безпрецедентна, тъй като с помощта на прокуратурата успяхме да достигнем до най-високото ниво . Служителят е на ръководна позиция в община Несебър . Този път успяхме да достигнем до най-високото ниво, а именно до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят на така наречените организатори на дилъри за купуване на гласове

Мария Маркова –прокурор Районната прокуратура в Бургас : Извършват се издирвателени мероприятия по установяване на други лица, които участват в тази схема , предстои и установяване на неговото имущество , произхода на тези средства , как са достигнали до лицето , за кои групи за предназначени 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *