Skip to content
Пострадалото дете в катастрофата край Поморие не е било в детско столче

Пострадалото дете в катастрофата край Поморие не е било в детско столче

  От полицията дадоха подробности за тежката катастрофа край Поморие. ПТП-то стана вчера около 13 часа в участъка между бензиностанция “Дега“ и къмпинг “Европа“, в близост до винарска изба “Бойар“.

Advertisements

Лек автомобил “Ауди А 7“, управляван от 28-годишен мъж от Стралджа, вероятно поради движение с несъобразена скорост, блъска в задната част движещия се пред него лек автомобил “Фолксваген Голф“, управляван от 67-годишен мъж от Сливен. Вторият автомобил се завърта на пътното платно и се блъска в движещия се насрещно лек автомобил “Рено Клио“, управляван от 40-годишна жена от Мездра.

От инцидента на място загинаха водачът на фолксвагена и 61-годишната му съпруга, пътуваща на предната дясна седалка. Тежко ранени и настанени за лечение в отделение “Реанимация“ на УМБАЛ – Бургас са: Водачката на реното, което е получила фрактура на крайниците. Нейната спътница – 61-годишна жена, пътуваща на предната седалка, е получила тежка гръдна травма, фрактура на китката и на ребрата. 65-годишна жена, пътуваща на задната седалка на същия автомобил, е получила фрактура на ребрата. 6-годишно момченце, пътуващо на задната седалка в колата, но без да е в детско столче, е получило черепно-мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка.

Водачът на аудито е тестван за употреба на алкохол и наркотици. И двете проби били отрицателни, като е взета кръв и урина за химичен анализ. По случая е образувано досъдебно производство.