Skip to content
Спешно! Семейството на младо момче  от Несебър се нужда е от нашата помощ

Спешно! Семейството на младо момче  от Несебър се нужда е от нашата помощ

25-годишният Мартин Чернаев се нуждае от помощ! Той страда от остро, бързо развиващо се онкохематологично заболяване: ( С84.5 ) Т- клетъчен лимфом.

Advertisements

„Сестра му Здравейте мили хора, пише Ви сестрата на едно прекрасно младо момче и Ви моли за бързо съдействие и финансова подкрепа!

Моят брат се казва Мартин Чернаев на 25 години от Несебър и се нуждае спешно от вашата помощ! Той страда от остро, бързо развиващо се онкохематологично заболяване: ( С84.5 ) Т- клетъчен лимфом.

Разбрахме за коварното заболяване на брат ми след ходене и обикаляне по болници, лекари, кабинети, множество направени изследвания, скенери, биопсия на лимфен възел от ингвинална област, хоспитализация в Болница в Пловдив и въпреки всички лутания и ходене по мъките докторите вдигаха рамене и не знаеха напълно, какво точно е заболяването на Марти. А болестта от своя страна продължаваше да се развива, започнала само с леко подуване зад лявото ухо с размер на малко топче, колкото грахово зърно и постепенно това подуване обхващащо цялата шийна област, врат, подмишници, ингвинална област, което ставаше болезнено и дискомфортно.

Общото състояние на организма му отслабваше ден след ден. Брат ми започваше да губи жизнеността си, почти през цялото време спеше, болестта с редицата й симптоми като умора, отпадналост, нощно изпотяване, рязко отслабване, подуване на лимфни възли, температура ни сигнализираше, че нещо не е наред. Нямахме повече време за губене и лутане. На 7 декември 2023г. брат ми заедно с майка ми заминаха за Истанбул, където след редица изследвания, скенери и прегледи при специалисти се установи за 3 дни какво точно е заболяването, от което Марти страда.

Оказа се бързо разпростиращ се Т-клетъчен лимфом, който след направен ПЕТ скенер (PET-СТ) декември месец 2023г. се установи, че се е разпространил из всички вътрешни и периферни органи.

Последваха 5 мъчителни курса на химиотерапия в Университетска болница в Истанбул “İstinye Üniversite Hastanesi Liv Hospital “ Имаше малко подобрение след направения 4 курс на химиотерапия. Това беше и надеждата ни за изцеление, но след направения последващ 5 курс на химиотерапия се оказа, че въпреки тежките химикали, които вливат, те се оказват неефикасни и не влияят на периферните органи, каквито са ингвинална област и под мишниците. В тези зони лимфните възли продължаваха да се подуват и да стават все по-големи и болезнени.

Няколко дни след това чухме най-тежкото за нас- трансплантация на костен мозък. Лъчът светлина за пълното излекуване и изцеление от коварната болест дойде от болница в Истанбул, където ще бъде направена трансплантацията на костен мозък.

❗️Сумата, която е необходима, за да продължи лечението е 130 000 евро и е непосилна за семейството. На 1 април 2024г. направиха генетични изследвания за сходство на мен и моята майка, чиято цел е да се установи, дали ще можем да бъдем донори на костен мозък и да помогнем на Марти да живее пълноценно и отново прекрасната му усмивка да е на лицето! Очакваме нашите изследванията до дни, като отделно с това се търси сходство и с други донори в Регистър по трансплантациите на костен мозък.

📣🆘️Призоваваме всички хора с големи сърца да помогнат и се включат в нашата кауза за ЖИВОТ НА МАРТИ! НЕКА ПОДАДЕМ РЪКА! НЕКА ПОМОГНЕМ НА ЕДИН МЛАД ЧОВЕК ДА ЖИВЕЕ! НЕКА БЪДЕМ ДОБРИ !🙏🙏

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *